Mediassa

"Kanske det är vi högkänsliga som är normala"

Radiokanava Yle Vegan ihmissuhdesarja Norrena & Frantz kunnioitti 18.9.2021 kuuntelijatoiveita ja valitsi aiheekseen erityisherkkyyden. Aihe oli herättänyt suurta mielenkiintoa ja poikinut runsaasti yhteydenottoja, joissa kuuntelijat jakoivat henkilökohtaisia kokemuksiaan.

Ylen ruotsinkielisellä verkkosivulla ja sille tallennetussa podcastissa erityisherkkyyttä käsiteltiin lukijoiden kertomusten kautta. Haastattelun vieraana esiintyi HSP Suomi ry:n hallituksen jäsen Marica Ryökäs. Runsaan puolen tunnin mittaisessa haastattelussa pohdittiin mm., miksi erityisherkkyys voisikin olla voimavara eikä rasite. Lisäksi arvioitiin, miten yhteiskunnassa yleisesti suhtaudutaan herkkyyteen ja mitä herkän olisi hyvä muistaa suhteessa itseensä.   

Lue lisää: Norrena & Frantz: "Kanske det är vi högkänsliga som är normala och alla andra som blivit avtrubbade", 18.09.2021.

Kuuntele em. verkkosivulle tallennettu haastattelu Norrena & Frantzin haastattelu Yle Areenasta (34 min 40 s)

Edellisen lisäksi 16.9.2021 radiokanava Yle Vega dagissa Hannah Norrena haastatteli HSP Suomi ry:n hallituksen jäsentä Marica Ryökäs. 

Kuuntele Vega dagin haastattelu Yle Areenasta (11 min 55 s). 

Mikä keissi? -podcastissa 31.5. Roni Back

Ylen tuottaman podcastin Mikä keissi? jakso Miehen herkkyys setvii miehenä olemisen sääntöjä. Yhäkö miehen täytyy esittää kovaa jätkää ollakseen cool? Mitä seuraa, jos mies avautuu tai vaikeassa paikassa peräti itkee?

Podcastin vetäjät Aleksi Rantamaa ja Jesse Sarkkinen haastattelevat tubettaja Roni Backia. Jokainen herra on oiva esimerkki siitä, että oikeasti rohkeaa on olla avoimesti juuri sitä mitä on ja juuri niin herkkä ja tunteellinen kuin on.

Lue lisää: Mikä keissi? – ”On paljon hurjempaa olla se tyyppi, joka näyttää tunteita”, 31.5.2021.