Mikä keissi?

”On paljon hurjempaa olla se tyyppi, joka näyttää tunteita”, toteaa Roni Back Mikä keissi? -podcastin 31.5. julkaistavassa viimeisessä jaksossa, joka käsittelee miehen herkkyyttä

Vaikka herkkyyden esittäminen ja ilmaisu mediassa on muuttunut pääosin luontevampaan suuntaan, on suhtautuminen joskus vieläkin lievästi sanoen kökköä. Vielä ihan viime vuosinakin suhtautuminen varsinkin miesten herkkyyteen on ollut paikoin hyvinkin epäasiallista, epätasa-arvoista ja varsin vanhanaikaista.

Niinpä olikin ilahduttavaa saada kuultavaksi Mikä keissi? -podcast jakso miehen herkkyydestä. Mikä keissi? -podcastin Aleksi Rantamaan ja Jesse Sarkkisen, samaan aikaan vähän räävitön ja roisin realistinen ja toisaalta rohkean aito ja avoimen herkkä, tyyli oli mainio esimerkki rohkeasta nykymieheydestä. Herrat haastattelivat jaksossa Roni Backia ja kaikki kolme miestä ovat oivia esimerkkejä siitä, että oikeasti rohkeaa on olla avoimesti juuri sitä mitä on ja juuri niin herkkä ja tunteellinen kuin on. Back kuvaa asiaa niin, että maailma on paljon helpompi, kun puhuu tuntemuksistaan.

Miehet puhuvat jaksossa tunteiden ja herkkyyden ilmaisemisesta niin elämässään sekä ihmissuhteissaan kuin esimerkiksi somessa. He haastavat vanhan ja aikansa eläneen miesten kovuuden perinteen ja puhuvat sen puolesta, ettei miesten tarvitse esittää kovaa jätkää ollakseen cool ja että miehilläkin on oikeus avautua ja itkeä, jos siltä tuntuu – niin normielämässä kuin somessa. Somevaikuttajat voivat tehdä tärkeää asennetyötä asian edistämiseksi.

On mahtavaa, että stereotyyppiset sekä lokeroivat käsitykset ja mediaesitykset herkkyydestä, myös erityisesti miesten herkkyydestä, saavat väistyä kokonaisemman ihmisyyden ilmaisun tieltä. Riippumatta sukupuolesta, oikeasti särmää on uskaltaa näyttää tunteensa ja olla herkkä.

Yleltä tiivistetään podcastista:

"Mikä keissi? on Yle Kioskin Aleksi Rantamaan ja Jesse Sarkkisen räävitön podcast nuorten miesten maailmasta ja elämästä – joskus raivokkaankin rehellinen sarja unelmista, peloista, kokemuksista ja ajatuksista. Aiheet vaihtelevat mummoista masturbaatioon. Podcast tarjoaa suoriin kysymyksiin välillä turhankin suoria vastauksia."

Herkkyysjakson kuvaus kuuluu seuraavasti:

"Sarjan toinen kausi päättyy 31.5., jolloin aiheena on Miehen herkkyys. Jakso on täyttä timanttia ja tippa tulee linssiin sitä kuunnellessa. Äänessä ovat Aleksi Rantamaa ja Jesse “Mauton” Sarkkinen, vieraana tubettaja Roni Back. Minkälainen suhde kolmikolla on isiinsä? Kenen kanssa voi tai kannattaa jakaa omaa taakkaa, kun joskus on raskasta? Entä minkälainen vastuu somevaikuttajilla on? Miten tubettamisen kirjoittamattomat säännöt ovat vuosien aikana muuttuneet? Kuulemme myös erilaisista tavoista riidellä. Ja kenen pokka petti, kun hamsteri sai kivessyövän?!"

Jakso on kevään viimeinen ja podcast jatkuu elokuussa 2021 kolmannella kaudella.

Mikä keissi? -podcastia voi kuunnella Yle Areenassa, Spotifyssa ja katsoa YouTubesta Mikä keissi? – Yle Kioski -kanavalta. 

Vahva suositus! :)

- Mari Lamminaho

Sarjan toisen kauden päätösjakson aiheena on Miehen herkkyys. Lähde: Ylen kuvapalvelu.