Erityisherkkyys ja media

Ohjelmasta

Miten herkkyys on näyttäytynyt mediassa? Kysymystä pohtivat webinaarissa 13.10. mediatutkija ja filosofian tohtori Veijo Hietala, toimittaja ja HSP Suomi ry:n vt. toiminnanjohtaja Mari Lamminaho sekä terapeutti ja tietokirjailija Marika Rosenborg.

Veijo Hietala on tutkinut mediaa vuosikymmeniä ja maininnut omasta herkkyydestään myös mediassa. Hän kertoi näkemyksiään aiheen käsittelystä ja pohti, miksi "herkistelystä" on kulttuurissa ja mediassa tullut viime vuosina niin muodikasta. Onko kehitys omiaan samentamaan erityisherkkyyden ja "tavallisen" herkkyyden eroa?

Mari Lamminaho teki aiheesta keväällä 2021 opinnäytetyön, jonka esiin nostamiin teemoihin kuulemme myös asiantuntijoidemme kommentteja ja näkemyksiä.

Marika Rosenborgilla on parinkymmenen vuoden kokemus viestinnän tehtävistä. Hän alusti iltaa perustiedolla erityisherkkyydestä ja kertoi, miten aihetta on mediassa vuosien varrella käsitelty. Hän avasi, millaisia ennakkoluuloja on mahdollisesti esiintynyt ja millaista näkyvyyttä herkkyydelle toivotaan.

Webinaaritallenne

Webinaari on katsottavissa tästä linkistä. (YouTube, 1h 38min)

Luennon materiaali

Webinaarissa käytetty luentomateriaali on ladattavissa omaan käyttöön tämän sivun lopussa olevasta linkistä.

Veijo Hietala (kuva: Annika Kujanpää)
Mari Lamminaho
Marika Rosenborg (kuva: Hannamari Shakya)