Kattavat ohjeet auttavat vertaisryhmien vetäjiä

1.11.2022

Vertaisryhmät ovat eri paikkakunnilla asuvien erityisherkkien ihmisten vapaamuotoista toimintaa. Niissä on mahdollisuus tavata toisia ja jakaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa. Kutsumme vertaisryhmien kokoontumista myös paikallistoiminnaksi ja paikallistapaamisiksi. 

Ryhtyisitkö sinä vetämään vertaisryhmää omalla paikkakunnallasi, jos toimintaa ei siellä ole? Ryhmänvetäjiä voi olla yhdestä kahteen henkilöä. Loppuvuoden 2022 tilanteessa suurista paikkakunnista mainittakoon esim. Jyväskylä, jonne haluaisimme palauttaa paikallistapaamiset. 

Jokainen ryhmänvetäjä saa luoda ryhmästään itsensä näköisen. Ryhmä voi kokoontua vaikkapa kahvittelun merkeissä, luonnossa liikkuen tai valitun tapaamistilan hengessä. Lähestulkoon kaikki on mahdollista. Pääasia on keskustelu sekä kuulumisten ja kokemusten vaihtaminen. Ryhmän tavoite on jakaa näkemyksiä ja vahvistaa ymmärrystä siitä, että on olemassa muitakin sinun kaltaisia erityisherkkiä ihmisiä. 

Yhdistys on laatinut ryhmänvetäjille kirjalliset ohjeet ja vinkit, joissa käydään läpi lukuisia huomioon otettavia seikkoja. 

Voit kysyä lisää paikallisryhmän vetämisestä sähköpostiosoitteesta paikallistoiminta@erityisherkat.fi.